AMPULA ME GINSENG

AMPULA ME GINSENG DHE QUMESHT BLETE

Suplementi ushqimor me ginseng dhe qumësht blete është një nga suplementët më të njohur dhe më efikasë në fushën e profilaksisë, por edhe trajtimit të sëmundjeve, për shkak të kombinimit të këtyre dy përbërësve me veti të jashtëzakonshme.

Ginsengu është një nga bimët me vlera mjaft të mëdha për shëndetin. Origjina e saj është nga vendet aziatike, kryesisht Kina, Koreja dhe Japonia. Për vlerat e jashtëzakonshme të saj, ata e quajnë “bima e përjetësisë”.
Ginsengu ka veti mjaft të mira, sidomos në sistemin imunitar, tonifikimin e organizmit dhe shtimin e rezistencës fizike, rritjen e aktivitetit të mëlçisë dhe rigjenerimin e saj, etj.
Ai është një nga stimuluesit më të fortë të njohur deri më tani të sistemit imunitar. Me anë të ginsengut janë përgatitur terapi edhe për sëmundje të pashërueshme, si ato tumorale dhe nga viruse vdekjeprurëse.

VLERAT TERAPEUTIKE TË GINSENGUT
1. Forcon sistemin imunitar.
2. Është analgjezik për dhimbjet e kokës.
3. Është tonik.
4. Përmirëson libidon.
5. Përmirëson shëndetin riprdhues tek meshkujt dhe kuron sterilitetin.
6. Kontrollon nivelin e sheqerit ne gjak dhe parandalon diabetin.
7. Përmirëson kujtesën.
8. Rigjeneron qelizat dhe parandalon plakjen e parakohshme.
9. Parandalon sëmundjet e zemrës.
10. Kuron pagjumësinë.
11. Stimulon qarkullimin e gjakut.
12. Rrit dhe fuqizon aktivitetin e mëlçisë.
13. Lufton anoreksinë.
14. Përmirëson aktivitetin e zorrëve dhe fuqizon sistemin e tretjes.
15. Përmirëson aktivitetin e mushkërive.
16. Redukton kolesterolin ne gjak.
17. Parandalon dhe redukton stresin dhe ankthin.
18. Redukton simptomat para-menstruale.

Edhe qumështi i bletës ka veti të jashtëzakonshme për shëndetin e organizmit. Qumështi i bletës përmban të gjithë aminoacidet esenciale për njeriun, ezima dhe derivatet e tyre. Ai përmban sheqer të llojit fruktozë dhe glukozë, kalium, kalcium, natrium, zink, hekur, bakër dhe mangan, vitaminat B1, B2, B5, B6, H, acid folik, progesteron, estrogjen, testosteron, etj.

Qumështi i bletës shërben për kurimin e shumë sëmundjeve dhe mund të përdoret nga çdo person, që nga fëmijët e vegjël e deri tek moshat e thyera.

Përdorimi:
Rekomandohet konsumimi si suplement ushqimor në mëngjes, ose përpara fjetjes i një ampule.
Vetëm për përdorim oral.