Caj Senes

I njohur për vetitë e tij pastruese
Ndihmon kundër bronkitit
Është laksativ dhe përdoret për trajtimin e kapsllëkut.
Përveç kësaj, ajo përdoret kryesisht si pastrues shumë i mirë i sistemit tretës. Për këto efekte, sena përdoret në mjekësi për pastrimin e zorrëve përpara testeve diagnostikuese, të tilla si kolonoskopia.