Vaj i Mërsinës nga Tact

SKU: PROD-16540
Vlerësuar 0nga 5 bazuar në 0vlerësimin e klientit
(0 vlerësime nga klientët)
...
Disponueshmëria:

0 Në Stok

800 L

Përshkrim

Vaj i Mërsinës nga Tact

Për përdorim të jashtëm vaji i mërsinës forcon zhardhokun e flokëve, djersitjen e tepërt, ndërsa për përdorim të brendshëm këshillohet për gurët në veshka, për problemet e urinimit dhe për sëmundjet e zërit.

Struktura përbërëse:

Është një vaj i paqëndrueshëm i cili përbëhet kryesisht nga martinoli dhe limoneni.

Ai përmban geraniol, maruotol dhe cineole.

Po kështu ai përmban edhe lëndë hidhura, xhelatine dhe taninë të përqëndruar.

Përdorimi i brendshëm:

 • Përdoret për të ndaluar gjakderdhjen.
 • Pastrues i rrugëve të frymëmarrjes dhe laringut.
 • Shërben si diuretik (nxitës për urinimin), shpërbën gurët në veshka dhe mjekon disa acarime në rrugët urinare, ku këshillohet si një medikament për çregullimet urinare.
 • Në mjekësinë popullore egjiptiane përdoret në rastet e epilepsisë.
 • Përdoret si medikament farmaceutik që ruan indet e trupit dhe si antibiotik.
 • Shërbën si medikament për të larguar mykozën nga gjoksi.
 • Shërben si medikament për ta larguar nxehtësinë nga stomaku dhe për mjekimin e tumoreve.
 • Shërben si medikament për mjekimin e kalçifikimit në të gjitha gjymtyrët e trupit dhe për mjekimin e sekrecioneve të hundës.
 • Faraonët e këshillonin lëngun e mërsinës për mjekimin e sëmundjeve të zërit.

Përdorimi i jashtëm:

 • Forcon zhardhokët e flokëve, parandalon rënien e tyre dhe u jep ngjyrën e zezë.
 • Shërben si mjekues për dhembjet në fund të shpinës dhe parandalon skuqjen e barkut. - Ka dobi të shumta në masazhet që bëhen në rast paralize.
 • Përdoret me lyerje në rastet e djersitjes së shumtë.
 • Përdoret si krem për zbukurimin e lëkurës.
 • Vaji i mërsinës përdoret si gjilpërë anale për shtërzim (parandalim barku).

Doza: Për përdorim të brendshëm konsumohet një lugë e madhe dy herë në ditë.

Për përdorim të jashtëm lyhet vendi i sëmurë me një sasi të mjaftueshme një herë ose dy herë në ditë.

Sasia 60 ml

Vlerësim (0)

0
0
0
0
0
0

Shtoni një vlerësim

1 2 3 4 5